Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "Kvantfysiken och livet" by Tomas Lindblad # eBook PDF Kindle ePub Free

Kvantfysiken och livet

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Kvantfysiken och livet
  • Author : Tomas Lindblad
  • Release Date : January 19, 2020
  • Genre: Science & Nature,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 939 KB

Description

VÄra kroppar Àr uppbyggda av biljoner mikroskopiska celler, och i cellernas innersta vÀrld gÀller kvantfysikens lagar. Kvantfysiken beskriver hur fÄglarna hittar hem över tusentals kilometer och hur en ödla kan hÀnga upp och ner i taket. Kvantfysiken förklarar ocksÄ fotosyntesen som Àr grunden för allt liv pÄ jorden den process som ger en maskros kraften att sprÀnga genom asfalten.
I kvantfysikens vÀrld kan en partikel befinna sig pÄ mÄnga stÀllen vid samma tidpunkt. Den kan förflytta sig genom att vÀlja alla vÀgar mellan tvÄ punkter - samtidigt. Och information kan se ut att fÀrdas över stora avstÄnd utan att det tar nÄgon tid alls. I den mikroskopiska vÀrlden kan det se ut som att naturens lagbundenhet faller samman till osÀkerhet och slump bara genom att man tittar pÄ den. Men det Àr faktiskt inte sant den följer bara andra lagar: kvantfysikens skenbart paradoxala vÀgar i atomernas och molekylernas vÀrld.
Kvantfysiken Àr ocksÄ nyckeln till att förstÄ den genetik och biokemi som till slut förklarar hur vÄr kropp och vÄrt medvetande fungerar och kan pÄverkas. Kunskapen om kvantfysikens betydelse för medicin och biologi kan göra det möjligt att diagnosticera och behandla sjukdomar pÄ nya sÀtt, och kanske i framtiden besvara de verkligt svÄra frÄgorna hur uppstod och utvecklades livet pÄ jorden?


Download Free Books "Kvantfysiken och livet" PDF ePub Kindle